Zavřít


JAKUB KOCHTA O MÓDĚ, MISTER SUPRANATIONAL A MUŽI ROKU

09. 08. 2020

Ahoj Jakube, poslední dobou je kolem tebe velký rozruch. Reprezentoval jsi na světovém finále Muže roku a teď i na Mister Supranational. Prozraď nám, jaké úspěchy máš aktuálně za sebou.

Jakub: Ahoj, ano to je pravda. Na Muži roku jsem skončil druhý a na celosvětové soutěži Mister Supranational jsem se dostal do TOP20, přičemž já sám to nepovažuji za moc velký úspěch. Viděl jsem se daleko lépe a musím říct, že i ostatní lidi působící v modelingovém svět mě viděli na lepších příčkách. Nechci tím ale říct, že si toho nevážím. Spíš teď bude na mě, co si z toho vezmu a jak se dokážu prodat. Potenciál tam je obrovský.

Změnil se ti díky těmto úspěchům život? Jak?

Jakub: Prozatím nijak zvlášť. Pořád pracuji jako fitness trenér a modeling je moje druhá práce, kterou bych chtěl postupem času posunout na první místo.

Jak jsi se vlastně dostal k modelingu a podobným soutěžím?

Jakub: Prvně už v nějakých 18-19 letech, kdy jsem si vyzkoušel nějaké to focení. Chytlo mě to, ale nebyl jsem vyzrálý, nebyl na to ten pravý čas. Do Muže roku jsme se potom přihlásil, když jsem vedel, že jsem na tuto práci svým způsobem dozrál.

Připravuješ se na tyto vrcholné akce nějak speciálně?

Jakub: Popravdě ne. Já vždy říkám, že to není jen o nějaké měsíční přípravě před soutěži. Pro mě je to odraz toho jak člověk žije.

Jak je to s oblečením? Vybíráš si vlastní modely nebo jsou dány určité podmínky?

Jakub: To záleží na jaký účel je to zaměřeno. Někdy je to benevolentní, jindy jsou však dané přesné podmínky, kde buď oblečení dostanu a nebo si ho musím zajistit sám. Například s obleky mi pomáháte vy, tým Kadlex.

Modeling a vztah k módě by měl jít ruku v ruce. Jaký styl oblékání ti sedí nejvíce?

Jakub: Mám rád, když styly můžu měnit. Neřekl bych ale, že mi některý sedí víc a některý méně. Ale je pravda, že v elegantních věcech se cítím velice dobře.

Bylo to vždycky takhle? Nebo jsi měl nějaké „temné módní“ období?

Jakub: Hahaha “temné módní období” , jednu dobu jsem to moc neřešil, cca 3 roky zpět. Vzal jsem si tepláky, volný tričko a vyrazil… Ale jinak jsem módu vždy sledoval a řešil.

Máš v šatníku něco opravdu oblíbeného?

Jakub: Momentálně teď jsou to černé rifle, černý rolák a hnědý kabát .

Děkujeme, že jsi s námi!

Novinky e-mailem

Vaše e-mailová adresa byla přidána do seznamu. Děkujeme.
Vyskytla se chyba při vkládání adresy do seznamu.
Tento email již je uložen.