Zavřít


JAK NOSIT „PENCIL“ SUKNI

08. 02. 2020

I tentokrát budeme v článku věnovat pozornost ženám, konkrétně business ženám, které denně nosí elegantní dress code.

Pencil sukně neodmyslitelně patří k dámským kostýmkům a hlavně jsou stále v kurzu. Podle módních návrhářů se hodí jak pro celoroční nošení do kanceláří, tak v budoucím létě roku 2019.

Pencil sukně – nejen pro business

Na úvod je třeba říct, že zde mají výhodu vysoké štíhlé postavy. Pokud jste zrovna „z formy“, nezoufejte. Třeba taková Kim Kardashian s větším pozadím vypadá v podobných sukních prostě famózně. Pencil sukně jsou typické tím, že se nosí vysoko v pasu, zdobí je zadní šev s malým rozparkem a délka sahá přesně do půlky kolen. Sukně vypadají nádherně s decentním páskem. V sukni tohoto střihu uděláte dojem na business schůzkách či na slavnostních událostech.

Nemáte ideální postavu pro tento styl sukně, ale moc byste ji chtěla? Máme pro vás několik tipů:

  • Zvolte jednoduše delší střih sukně, a to až do půlky lýtek. Nohy opticky prodloužíte s botami na podpatku.
  • Pro odvážnější dámy jsou vhodné sukně s předním rozparkem.
  • Dámam s širšími boky se doporučuje tělo opticky rozdělit do dvou čtverců.

Co k pencil sukni nosit?

Luxusně vypadají hedvábné halenky, košile s dlouhým i krátkým rukávem a především halenky s výstřihem. Ve všech případech by se halenky měly schovat do sukně, aby vyniknul vysoký pas pencil sukně. V chladnějším období přidejte ke svému outfitu sako ze stejného materiálu

U nás si jej můžete nechat ušít jako celý komplet na míru. Sako by mělo být velmi vypasované, aby skvěle podtrhlo sexy ženskou postavu. Skvěle vypadají také tenčí svetříky, které opět schováte do sukně. V zimě doporučuje vybrat punčochy. Pokud si vyberete jednoduchý či hladký vzor sukně, můžete si vybrat punčochy se vzorem a naopak. Boty volte vždy lodičky na podpatku, do společnosti ideálně s uzavřenou špičkou, v létě klidně řemínkové boty na podpatku.

Navnadili jsme vás na elegantní notu?

Novinky e-mailem

Vaše e-mailová adresa byla přidána do seznamu. Děkujeme.
Vyskytla se chyba při vkládání adresy do seznamu.
Tento email již je uložen.