Zavřít


DOKONALE PADNOUCÍ OBLEKY NA „Z“? ZEGNA!

15. 08. 2022

Řeč je o dalším italském oděvním klenotu pojmenovaném po svém zakladateli – Ermenegildo Zegna. Historie této značky rezonuje světem módy již od roku 1910 a milovníci nadčasové elegance a luxusní pánské módy ji řadí mezi elitu. Díky svým inovativním střihům, exkluzivním materiálům a nejnovějším technologiím je značka jedním z nejvýznamnějších hybatelů současných trendů.

Jako první začal v tomto úspěšném rodu tkát Angelo Zegna, jeho syn Ermenegildo poté začal zpracovávat ovčí vlnu na vlastních stavech a vyrábět první látky, a postupně dokázal tento rodinný podnik, který se nacházel v italském městě Trivero, povznést na jednu z nejznámějších a nejdynamičtěji se rozvíjejících firem.  

Již od začátku měl vizi o mezinárodním rozsahu svého podnikání, a tak systematicky vylepšoval jak produkty, tak celý proces výroby a propagaci značky. Díky této vizi byla společnost již od začátku plně vertikálně integrovaná a stala se jedním z nejuznávanějších italských rodinných podniků. V roce 1938 společnost Zegna slavila velký úspěch – povedl se jí první export do Ameriky. V roce 1945 už exportovala do čtyřiceti zemí.

Od začátku si majitelé společnosti uvědomovali, že kvalita produktů nemůže být oddělena od pozitivního vztahu s místními lidmi a obcemi. Ermenegildo Zegna věřil tomu, že dlouhodobý úspěch je spojený s kvalitou života lidí i životního prostředí. Trivero tak už od roku 1938 mělo společenské zázemí, knihovnu a tělocvičnu, divadelní sál a veřejný bazén. O pár let později Ermenegildo vybudoval zdravotní středisko a školku. Aby to nebylo málo, během svého života nechal vysadit tisíce stromů.

V 60. letech Angelo a Aldo, synové zakladatele firmy, pokračovali v rozšiřování portfolia produktů a v expanzi na zahraniční trhy. Dokončili vertikální integraci podniku a v roce 1972 zavedli i krejčovské služby šití obleků na míru – „Made to measure“. Tato služba se opírá o dokonale zvládnuté krejčovské řemeslo, zkušenosti a ruční práci, a je pomyslným vrcholem ručního šití oděvů – skvěle odráží italskou vášeň značky pro vše dokonalé. V 90. letech Zegna otevírá svoji pobočku až v daleké Číně.

A dnes? Ermenegildo Zegna Group je jedním z nejznámějších rodinných podniků v Itálii. Jméno Zegna se během 20. století díky obchodním genům a podnikatelskému duchu stalo synonymem pro průkopnické podnikání. Italskou preciznost a až chorobný smysl pro detail předává světu již čtvrtá generace této rodiny.

Novinky e-mailem

Vaše e-mailová adresa byla přidána do seznamu. Děkujeme.
Vyskytla se chyba při vkládání adresy do seznamu.
Tento email již je uložen.