Zavřít


ZNAČKY MATERIÁLŮ, ZE KTERÝCH ŠIJEME V KADLEX NEJRADĚJI

13. 08. 2022
Je obecně známo, že kvalitní obleky dělají z muže elegána. Ale co vlastně dělá kvalitní obleky?

No přece kvalitní materiály!

S trochou nadsázky proto můžeme prohlásit, že pravý elegán = kvalitní materiály. A právě těm se budeme v tomto článku věnovat.

Nebojte, tato pochybná ukázka z výrokové logiky je to jediné, co je v tomto článku krapet pokroucené. Látky, které má Kadlex v nabídce a které si nyní představíme, jsou bezchybné, slušivé a vždy uhlazené.

Ti, kdož mají útlé tělo, dodávají mu mohutnosti vycpávkami. Ti, kdož mají nanicovatou látku, nafukují ji slovy.

Michel De Montaigne (1533–1592), francouzský spisovatel

Jako první si představme slavnou italskou značku Successori Reda, kterou založil Carlo Reda v roce 1865, a to z čisté vášně pro vlnu a s notnou dávkou talentu pro podnikání. Devízou této značky je ukázat muže v novém stylu, takzvaně „natural gentleman“. Látky jsou noblesní, do detailu propracované a za více jak 150 let své existence se stala synonymem pro eleganci.

Další věhlasnou značku založil v roce 1842 Julius Dormeuil. Jeho nápadem bylo importovat anglickou módu do Francie. Firma se za dobu své existence stala jedním z nejiniciativnějších výrobců nových tkanin. Rok co rok vyráběla luxusní látky nových vlastností, nazvané honosnými jmény jako například Guanachina, Pashmina, Gold Club, Amadeus, Optima nebo Royal Ultimate. Mezi její klienty patří vrcholní politici, filmové hvězdy, hudebníci, a dokonce příslušníci šlechtických rodů. A perlička na závěr: Tato firma již přes sto let (od roku 1889) šatí britskou královskou rodinu.

O něco mladší, ale stejně významná, je firma založená v roce 1910 Ermenegildo Zegnou. Ne, nejedná se o padoucha z bondovek, ale o italského krejčího, jehož rodinný podnik pronikl do celého světa. Firma má silnou podnikatelskou strukturu, která objevuje nové talenty v oblasti módních materiálů. Každý rok přichází se sbírkou 350 módních tkanin s vylepšenými inovativními postupy. Ručně šité obleky této značky pak představují vrchol krejčovského řemesla. Každý takový oblek vyžaduje neuvěřitelných 33 000 stehů a 18 hodin práce zkušeného krejčího. Důraz je kladen na špičkové látky, pečlivé řemeslné zpracování a luxusní detaily.

Důkazem, že tomuto odvětví vévodí Italové je i Ariston Napoli – společnost se sídlem v Neapoli, jež je na trhu od roku 1920. Její materiály se vyrábí za použití nejkvalitnějších přírodních vlákenných surovin. Společnost představuje nové sbírky tkanin dvakrát ročně. V materiálech této firmy se mísí tradice, rodinná atmosféra výroby s elegancí a přizpůsobením se světovým trendům.

Další italská firma, Loro Piana zase dodá­vá nej­jem­nější vlnu a kaš­mír těm nejná­roč­něj­ším zákaz­ní­kům na světě. Záro­veň je již dlou­hou dobu na přední příčce v nákupu nej­jem­nější, a tedy nej­lepší vlny na světě. Pra­vi­delně, již více než 20 let, nakupuje nej­kva­lit­nější balík vlny na celém světě (tzv. Record Bale), ze kte­rého lze vyro­bit látku na pou­hých 50 obleků.

Je to téměř 200 let, kdy se potkali Angličané Stephen Holland a Frederic Sherry a založili firmu příznačně nazvanou Holland & Sherry. Ta vyrábí vysoce kvalitní vlnu i hedvábí, které dodává do těch nejlepších módních salonů po celém světě. Společnost dnes sídlí na londýnské ulici Savile Row, která je považována za Mekku pánské módy. Společnost sice provedla mnoho inovací, ale jejich tkaniny jsou stále tkané starými prověřenými postupy. 

Email newsletters

Your email address was added to the list. Thank you.
An error occurred in adding the address to the list.
This email is already saved.