Zavřít


DOKONALE PADNOUCÍ OBLEKY NA „Z“? ZEGNA!

15. 08. 2022

Řeč je o dalším italském oděvním klenotu pojmenovaném po svém zakladateli – Ermenegildo Zegna. Historie této značky rezonuje světem módy již od roku 1910 a milovníci nadčasové elegance a luxusní pánské módy ji řadí mezi elitu. Díky svým inovativním střihům, exkluzivním materiálům a nejnovějším technologiím je značka jedním z nejvýznamnějších hybatelů současných trendů.

Jako první začal v tomto úspěšném rodu tkát Angelo Zegna, jeho syn Ermenegildo poté začal zpracovávat ovčí vlnu na vlastních stavech a vyrábět první látky, a postupně dokázal tento rodinný podnik, který se nacházel v italském městě Trivero, povznést na jednu z nejznámějších a nejdynamičtěji se rozvíjejících firem.  

Již od začátku měl vizi o mezinárodním rozsahu svého podnikání, a tak systematicky vylepšoval jak produkty, tak celý proces výroby a propagaci značky. Díky této vizi byla společnost již od začátku plně vertikálně integrovaná a stala se jedním z nejuznávanějších italských rodinných podniků. V roce 1938 společnost Zegna slavila velký úspěch – povedl se jí první export do Ameriky. V roce 1945 už exportovala do čtyřiceti zemí.

Od začátku si majitelé společnosti uvědomovali, že kvalita produktů nemůže být oddělena od pozitivního vztahu s místními lidmi a obcemi. Ermenegildo Zegna věřil tomu, že dlouhodobý úspěch je spojený s kvalitou života lidí i životního prostředí. Trivero tak už od roku 1938 mělo společenské zázemí, knihovnu a tělocvičnu, divadelní sál a veřejný bazén. O pár let později Ermenegildo vybudoval zdravotní středisko a školku. Aby to nebylo málo, během svého života nechal vysadit tisíce stromů.

V 60. letech Angelo a Aldo, synové zakladatele firmy, pokračovali v rozšiřování portfolia produktů a v expanzi na zahraniční trhy. Dokončili vertikální integraci podniku a v roce 1972 zavedli i krejčovské služby šití obleků na míru – „Made to measure“. Tato služba se opírá o dokonale zvládnuté krejčovské řemeslo, zkušenosti a ruční práci, a je pomyslným vrcholem ručního šití oděvů – skvěle odráží italskou vášeň značky pro vše dokonalé. V 90. letech Zegna otevírá svoji pobočku až v daleké Číně.

A dnes? Ermenegildo Zegna Group je jedním z nejznámějších rodinných podniků v Itálii. Jméno Zegna se během 20. století díky obchodním genům a podnikatelskému duchu stalo synonymem pro průkopnické podnikání. Italskou preciznost a až chorobný smysl pro detail předává světu již čtvrtá generace této rodiny.

Email newsletters

Your email address was added to the list. Thank you.
An error occurred in adding the address to the list.
This email is already saved.