Zavřít


CO BUDE „IN“ NA JAŘE? REPORT Z 95. PITTI UOMO, JARO 2019

30. 11. 2021

Pánové, dochází vám nápady pro váš šatník? Dámský svět módy chrlí trendy skoro každý týden. Svědčí o tom desítky módních magazínů, které se vám jistě někdy dostaly do ruky – ať už na záchodě, kde si vaše drahá polovička schraňuje čtení pro dlouhé chvíle, nebo v čekárně u doktorky. Kde však máme inspiraci hledat my, po eleganci bažící gentlemani?

Dvě slova. Pitti Uomo. Tento světový módní veletrh je vyhrazený pouze té části populace s chromozomem XY a vězte, že na planetě nenajdete místo s větší koncentrací stylových mužů, teda snad kromě konžského Brazzaville, kde sídlí tzv. elegáni ze slumu – Les Sapeurs.

Pitti Uomo se koná v kolébce renesance – italské Florencii – a pro každou sezónu (vždy v lednu a červnu) představuje aktuální pánské módní trendy. K vidění jsou nové kolekce, spousta parádně oblečených borců, ale především nápadité a netradiční oblečení. (Kroksy a flanelové košile neuvidíte v okruhu desíti kilometrů).

„Móda je tak nesnesitelná forma ošklivosti, že ji musíme měnit každých šest měsíců.“

Oscar Wilde

Na lednovém veletrhu konajícím se zkraje roku 2019 toho byla k vidění spousta. Největší pozornosti se ovšem jako každoročně dostává streetstylovým fotkám návštěvníků, jež jsou pro svět pánské módy snad ještě významnější než samotné přehlídky. Na nich lze vidět různorodost a kreativitu, která bude následující půlrok inspirovat muže po celém světě.

A co že se teda nosí?

Letošní sezóně vévodí khaki, béžová i pastelové odstíny – jednoduše decentnější, matné barvy. To se však netýká šátků, kravat a ponožek, které by měly naopak být pestré a vyčnívat z vašeho outfitu.

Co se týče materiálů, tradičně vedou ty lehké typu bavlna nebo len. Na své si přijdou rovněž milovníci kostkovaných vzorů, které jsou letos také „in“.  Velkým hitem jsou i nadměrné velikosti kalhot. Ano, slim-fit kalhotám už pomalu odeznívá (naše partie mohou konečně dýchat!)

Některé módní kreace jsou ovšem jako z jiného světa, a tudíž nehrozí, že by se někdy uchytily. My však doufejme, že časoprostor mezi Itálií a Českou republikou nebude letos notně zakřivený, a my proto nebudeme muset čekat, že se sem letošní trendy dostanou až za pár let ????

My v Kadlex ale umíme ušít podle nejmodernějších trendů už dnes!

a vydejte se ve svém novém kousku třeba na další Pitti Uomo ????

Novinky e-mailem

Vaše e-mailová adresa byla přidána do seznamu. Děkujeme.
Vyskytla se chyba při vkládání adresy do seznamu.
Tento email již je uložen.